“Vrijwilligers zetten mensen op weg naar de nodige hulp”

Naar het ziekenhuis, de dokter of kine? Medische zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Daarom is LM Oost-Vlaanderen in januari gestart met een vrijwilligersorganisatie voor mensen die zich niet of moeilijk kunnen verplaatsen.

De nieuwe vrijwilligersorganisatie is een antwoord op de ondersteuningsvraag voor niet-dringend vervoer binnen een medische context. Zo wil Hop-in partner zijn in het persoonlijke verhaal van elke klant. “Door kleine zorgen te verlichten, willen we het verschil maken”, zegt Cathy De Waele, algemeen directeur van LM Oost-Vlaanderen. “Hop-in zet in op een persoonlijke en discrete service. Dat uit zich in een menselijke en nabije aanpak van elke ondersteuningsvraag.”

“Met hart en ziel”
Op 3 januari reden de eerste vrijwilligers van Hop-in uit. De eerste reacties van zowel klanten als chauffeurs zijn positief. Toch is een vrijwilligersorganisatie oprichten de dag van vandaag niet evident. “Als ziekenfonds zit de solidaire visie ingebakken in onze waarden. We blijven zoeken naar vrijwilligers zodat we voor alle klanten een chauffeur in de buurt vinden. Interesse? Laat het ons weten. Iedereen die met hart en ziel wil meewerken aan dit verhaal is welkom.”

Als partner van het ziekenfonds worden de vrijwilligers van Hop-in vooral ingezet voor de ondersteuningsvragen van de leden van LM, maar het aanbod staat ook open voor niet-leden. Beiden mogen vertrouwen op een kwaliteitsvolle dienstverlening. “Behulpzaamheid, vertrouwen en positief denken zijn de waarden die Hop-in uitdraagt. We staan te popelen om deze boodschap uit te dragen en mensen op weg te zetten naar de hulp die ze nodig hebben.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑