“Voor Hop-in laat ik mijn slaap. Echt waar”

Chris Van Renterghem is chauffeur bij Hop-in​, de vrijwilligersorganisatie van LM. Toen we hem spraken, had hij net een slordige 120 kilometer achter de kiezen. Zijn enthousiasme is aandoenlijk. “Ik heb vanmorgen iemand naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht gebracht en terug”, glundert Chris. “Dat is vroeg opstaan. Maar ik doe dat met plezier.”

“Bellen ze me op en ben ik vrij? Dan zeg ik altijd oké, laat maar komen!”, vertelt Chris Van Renterghem uit Asper. Die drive als vrijwilliger zit er al lang in bij hem. “Dat komt door mijn kinderen, die topsporters waren. Bij wedstrijden kwamen er sporters uit het buitenland. Die hadden geen geld, dus waren er vrijwilligers nodig om die mensen onderdak te geven. Het respect dat je krijgt, is enorm. Met de eerste die hier logeerde, heb ik nog altijd contact.”

Op 1 januari van dit jaar ging Chris op pensioen. “Ik ben altijd al onder de mensen geweest. Ik zag de oproep in de nieuwsbrief van LM en vond het meteen iets voor mij. Je doet er iets voor, maar je krijgt er ook iets voor in de plaats: warmte en erkenning. Ik dacht: ik probeer dat ook eens bij Hop-in. En wonderwel is dat daar ook het geval.”

“Mensen die meerijden zijn enthousiast. Er zijn zelfs twee gezinnen die specifiek naar me vragen”, zegt Chris trots maar bescheiden. “Een vrouw die ik regelmatig voer, vertelde me dat ze voor Hop-in een beroep deed op taxichauffeurs. Dat was een ramp volgens haar.”

Lees het volledige artikel: http://www.lm.be/Oost-Vlaanderen/Nieuws/PublishingImages/2017-2_407.1.pdf

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s