Tip voor je belastingsaangifte als vrijwilliger

Voor 29 juni moeten we allemaal onze belastingaangifte op papier doen, voor Tax-on-web heb je tot 13 juli 2017. Maar hoe zit dat nu ook weer met je vrijwilligersvergoedingen? Moet je die aangeven? Het antwoord van Vrijwilligerswerk.be is: nee!

Een vrijwilligersvergoeding dient om onkosten te compenseren; het is dus geen inkomen. Als je volgens de regels onkostenvergoedingen ontvangen hebt voor vrijwilligerswerk het afgelopen jaar, dan hoef je die helemaal niet aan te geven. Ze zijn vrijgesteld van belastingen.

De regels een notendop:

  • Je kreeg bij een forfaitaire vergoeding nooit meer dan 33,36 euro per dag, met een maximum van 1334,55 euro per jaar. Eventueel kreeg je nog een kilometervergoeding, maar niet meer dan voor 2000 km vervoersonkosten. Ook als je bij meerdere organisaties vrijwilligde mag je deze maxima niet overschreden hebben.
  • Je kreeg een reële kostenvergoeding. Er is geen maximum bedrag vastgelegd, maar je kan wel alle onkosten die je betaald kreeg bewijzen.
  • Je combineerde beide systemen niet in hetzelfde jaar, ook niet als je bij meerdere organisaties actief was als vrijwilliger.

Meer informatie vind je op Vrijwilligerswerk.be.

Bron: www.vrijwilligerswerk.be/nieuws/belastingaangifte-doen-van-je-vrijwilligersvergoeding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑