Op bezoek bij Marcel en Philomena

Geruststellin​g

Marcel: “Omgaan met haar dementie is niet altijd gemakkelijk. Sommige dagen is ze behoorlijk goed. Andere periodes gaat het
slechter. Soms is ze maar een halfuur verward. Ik snap niet goed hoe dat komt. Dementie is een vreemde ziekte. Ze is eens gevallen en moest daardoor in het ziekenhuis verblijven. Toen Philomena na haar ziekenhuisopname terug thuis was, kon ik ze niet alleen laten. Ik heb dan de hulp ingeroepen van de Liberale Mutualiteit en zij hebben Jean gestuurd. Het is een hele geruststelling om te weten dat ze niet alleen is als ik weg ben.”

Voldoening

Jean: “Ik ben momenteel werkloos. In plaats van de muren op te lopen, heb ik gekozen voor vrijwilligerswerk. Via mijn tante leerde ik Hop-in kennen en heb ik me spontaan aangeboden. Gewoon aanwezig zijn bij mensen is vaak al voldoende. Ik help ze door een vertrouwensband te creëren. Zij hebben er veel voldoening van, en ik ook natuurlijk. Als anderen horen dat ik vrijwilligerswerk doe voor Hop-in, dan vinden ze dat vaak zeer nobel. Maar zelf beweren ze dat ze het niet zouden kunnen. Dan zeg ik dat ze het eens moeten proberen. Gewoon de stap zetten. Als je tijd hebt, doe het. Je krijgt er zoveel van terug.”