Vrijwilliger Huguette Adam

Huguette Adam (49) is vrijwilliger bij Hop-in. Sinds februari 2018 gaat ze als Hopper langs bij mensen om een babbeltje te slaan. “Door de coronacrisis gaat dat nu helaas niet. Maar ik bel ze wel. Ik probeer contact te houden want velen zitten in een rusthuis en krijgen geen bezoek. Ik probeer ze te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”

Toen Huguette zich aansloot bij LM Oost-Vlaanderen ontving ze het ledenmagazine. Daarin stond een oproep om vrijwilliger te worden. “Ik was geïnteresseerd en nam contact op met Hop-in. Naomi kwam bij me langs en ik was onmiddellijk overtuigd.”

Coronacrisis

“Ik mag niet meer werken van de dokter omdat ik lijd aan fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom. Bij het minste dat ik doe, ben ik moe en heb ik pijn. Ik kan niet meer dan vier uur per dag werken.” Toch wou ze niet constant thuisblijven. Vrijwilligerswerk leek het perfecte alternatief.

“Ook in deze coronacrisis hebben mensen nood aan een babbel”

Huguette is Hopper en gaat langs bij mensen die gezelschap nodig hebben. “Ik ga elke week langs bij een mevrouw in een rusthuis en daar blijf ik twee of drie uur. Normaal gezien ging ik binnenkort bij nog iemand gaan, maar door de coronacrisis is dat uitgesteld.” Ook in deze coronacrisis hebben mensen nood aan een babbel. “Ik mag helaas niet meer langsgaan maar ik bel ze wel. Ik probeer contact te houden want velen zitten in een rusthuis en krijgen geen bezoek. Ik probeer ze te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”

Mooie broek en blouse

“Ik doe het heel graag omdat ik mij zo nuttig voel. De mensen zijn content, en ik ook. Het voelt echt alsof ik iets goed gedaan heb.” Hopper zijn zorgt ervoor dat Huguette zich beter voelt, zowel fysiek als mentaal. “Als ik bij iemand langsga, maak ik me op. Dan wissel ik mijn training voor een mooie broek en blouse. Zo voel ik me terug een beetje vrouw.”

Ze hoopt het nog zo lang mogelijk te kunnen doen. “Ik krijg er zoveel voldoening van. Het is een hele toffe job.” Met de Dag van de Vrijwilliger krijgt elke chauffeur en Hopper een attentie en dat doet deugd. “Het doet me zoveel plezier dat ik een cadeautje en een bedankingsbrief krijg. Het is maar iets kleins maar het toont de appreciatie. En dat is heel fijn.”

Huguette hoopt dat Hop-in nog veel vrijwilligers rijker wordt. “Veel mensen zijn eenzaam en wij kunnen ze helpen. Zeker na de coronacrisis zullen we velen moeten ondersteunen. Ze zullen zo blij zijn om ons terug te zien.”