Vrijwilliger Christine Noterman

Christine Noterman (67) is al twee jaar chauffeur bij vrijwilligersdienst Hop-in. Mensen kunnen op Christine rekenen voor medisch vervoer. “Ik doe dit enorm graag!”

Christine is een bezige bij. Toen ze op pensioen ging, spoorde haar dochter haar aan om vrijwilliger te worden. “Om bezig te blijven. Anders loop ik de muren op!” Christine kwam via de website van LM bij vrijwilligersdienst Hopin terecht. “Ik schreef me in en de week nadien mocht ik al starten!” Christine is vrijwilliger in hart en nieren. Naast chauffeur bij Hop-in is Christine seingever op de Koppenberg. “Ik ben ook nog steward geweest bij KAA Gent in de Ghelamco Arena.”

Allround chauffeur
Christine staat in voor medisch vervoer en brengt mensen geregeld naar het ziekenhuis, de kinesist of de osteopaat. “Tot nu toe doe ik enkel medisch vervoer, omdat ik rekening moet houden met mijn kleinkinderen. Ik breng de kleinkinderen elke dag naar school en haal ze op. Daar moet ik ook tijd voor vrijmaken! Maar als de mensen me vragen om hen naar de kapper of winkel te brengen, geen probleem! Sommigen vragen me na hun doktersbezoek om samen een kop koffie te drinken, dat doe ik met plezier.”

Christine rijdt in normale tijden vier à vijf dagen per week. “Ik doe een rit in de voormiddag en/of in de namiddag. Dat hangt er een beetje van af of het druk is of niet.” Tijdens de lockdown light besloot Christine niet te rijden. “Ik miste het toen heel erg.” Met de mensen die ze vast vervoert, heeft Christine een sterke band. “Dat is ook normaal hé. Tijdens de lockdown belden ze me dan eens op om te vragen hoe het ging en wanneer ik terug kon rijden. Nu ben ik terug de baan op en de mensen zijn blij om je terug te zien. Dat doet deugd!”

Luisteren naar hen, geeft me veel voldoening

Luisterend oor
Wat Christine zo fijn vindt aan haar vrijwilligerswerk, is zien dat de mensen gelukkig zijn. “Ook luisteren naar hen geeft me veel voldoening. Ze kunnen met mij eens een babbeltje slaan of hun hart luchten. Ik zet mijn zorgen dan even opzij en focus me volledig op de mensen. Sommige personen zijn erg eenzaam en hebben weinig of geen familie meer. Dan geef ik hen mijn volle aandacht. Soms probeer ik raad te geven. Maar dat gaat niet altijd, want je zit nooit in exact dezelfde positie.” Christine raadt iedereen aan om vrijwilliger te worden. “Op voorwaarde dat je het graag doet. Voor het geld moet je het niet doen. Je doet dit uit plezier. Je doet dit omdat je een hart hebt en dat kan geven aan andere personen in nood.”