Vrijwilliger in de kijker

Vrijwilliger Rita Vanderstraeten

Klerenmaakster Rita Vanderstraeten (65) uit Lochristi is vrijwilliger bij Hop-in, de vrijwilligersorganisatie van LM Oost-Vlaanderen. Ze werkt er als chauffeur voor medisch vervoer. “Vooral de dankbaarheid van mensen, daar haal ik veel voldoening uit.” Rita stond op de eerste lijn toen Hop-in startte in 2017. “Ik was toen vrijwilliger bij een andere organisatie. Iemand die … Read more Vrijwilliger Rita Vanderstraeten

Vrijwilliger Christine Noterman

Christine Noterman (67) is al twee jaar chauffeur bij vrijwilligersdienst Hop-in. Mensen kunnen op Christine rekenen voor medisch vervoer. “Ik doe dit enorm graag!” Christine is een bezige bij. Toen ze op pensioen ging, spoorde haar dochter haar aan om vrijwilliger te worden. “Om bezig te blijven. Anders loop ik de muren op!” Christine kwam … Read more Vrijwilliger Christine Noterman

Vrijwilliger Huguette Adam

Huguette Adam (49) is vrijwilliger bij Hop-in. Sinds februari 2018 gaat ze als Hopper langs bij mensen om een babbeltje te slaan. “Door de coronacrisis gaat dat nu helaas niet. Maar ik bel ze wel. Ik probeer contact te houden want velen zitten in een rusthuis en krijgen geen bezoek. Ik probeer ze te ondersteunen … Read more Vrijwilliger Huguette Adam

Yvan De Bruyne

Vrijwilliger Yvan De Bruyne

Of we Yvan De Bruyne (70) mogen interviewen voor deze rubriek? “Ja hoor, maar enkel tussen 10u15 en 11u15. Ervoor en erna moet ik rijden voor Hop-in. Net zoals de politiekers of filmsterren mag je me komen interviewen maar enkel tussen bepaalde uren.”Read more Vrijwilliger Yvan De Bruyne